Kategorier
Tandhälsa

Besöka tandläkare i Stockholm fast man inte har ont

Allt fler svenskar går till tandläkaren på regelbundna tandläkarbesök. Även när ingen smärta eller besvär finns. Läs vidare för att ta reda på fördelarna med profylaktiska behandlingar.

Att gå till tandläkaren ligger förmodligen inte på din topp10-lista med de saker som du mest älskar att göra. Det känns obehagligt med alla instrument och borrar som tandläkaren använder. Och en del lider även av tandläkarskräck. Allt detta leder till att man undviker tandläkarmottagningen om möjligt. Det är inte förrän en smärta, synlig karies eller akut skada dyker upp som gör att man tänker på att ringa tandläkaren. Men detta kan vara en snara, och ha dålig effekt på din hälsa. Lura dig inte med att säga till dig själv att du är duktig med att borsta tänderna och att använda tandtråd. Alla människor behöver undersöka sin munhälsa regelbundet.

Friska tänder, frisk kropp

En god munhälsa har en positiv påverkan på din allmänna hälsa. Munnen och tänderna är en del av matsmältningssystemet, och är en direkt koppling till människans hälsa. Har du bakteriebildningar, infektioner eller annan pågående sjukdom i tänder eller tandkött kan du uppleva allvarliga konsekvenser. Ibland syns inte dessa infektioner på ytan, och man märker inte att något är fel tills smärtan är outhärdlig. Det är bättre att förutse dessa hälsoproblem och förekomma dem. Ett säkert sätt är att boka regelbundna undersökningar hos en erfaren tandläkare som kan ta bort tandsten, karies och läka infektioner i tid. En grundlig rengöring rekommenderas att utföras åtminstone en gång om året för att ha friska och starka tänder. Professionell borttagning av plack kommer också att göra dina tänder synligt vitare.

Tandvårdscheck och högkostnadsskydd hos tandläkaren

Det finns flera tandläkare i Stockholm som arbetar med tandvårdsförsäkring och högkostnadsskydd. Tandvårdsförsäkring eller tandvårdscheck kan alla svenskar dra nytta av för att årligen behöva betala mindre för tandvårdsbehandlingar. Detta inkluderar även vissa estetiska behandlingar (som inte är exklusivt för estetiska skäl). Tandvårdschecken för personer mellan 20-29 och 65+ är på 600 kr per år. För personer mellan 30-64 år sjunker det till 300 kr. Du kan spara en tandvårdscheck till nästa år för att få dubbel rabatt så att säga. Men detta gäller endast ett år åt gången. Högkostnadsskydd inom tandvård täcker de behandlingar som inte utförs enbart av estetiska skäl. Belopp mellan 3001 – 15 00 kr har en ersättning med 50% och betalar du mer än 15 000 kr får du en ersättning på 85%.