Kategorier
Artiklar

Flyttfirma Lidingö – tips och råd inför flytten

Dags att flytta? En flytt är i grunden någonting positivt och spännande, man ska börja ett nytt kapitel i livet och med detta börjar också en ny resa. Men det handlar också om ett projekt som är krävande och jobbigt både för det mentala och rent fysiskt. Att välja en flyttfirma på Lidingö är den enkla lösningen på detta problem. 

Det fina med en flyttfirma på Lidingö är att du ger dig själv chansen att behålla den positiva känslan. Du skjuter över ansvaret för bärande och transport av ditt bohag till en professionell aktör och du kan istället fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Att du dessutom kan använda dig av rut-avdraget för en flyttfirma på Lidingö är en annan fördel: du kan numera dra av halva kostnaden för arbetet. 

Vill du däremot flytta på egen hand så kan följande tips vara värdefulla och förenkla för dig: 

  • Checklista. Det finns många saker att göra och tänka på inför en flytt. Genom att skapa en checklista så kan du få en bättre överblick av vad som är genomfört – och vad som står på tur. Säg upp abonnemang – check. Flytta försäkring – check. Ordna flyttkartonger – Check. Hyra flyttbil – check. Och så vidare. 
  • Rensa ut. Du kommer aldrig att få en bättre chans att lufta ur garderob och förråd. Vilka saker använder du – och vilka används aldrig? Var ärlig och försök att vara lite osentimental. Idag kan du använda exempelvis KBS eller Blocket för att enkelt bli av med föremål och kläder och på köpet tjäna pengar. Eller vad sägs om en loppis? Se till att rensa ur, du kommer inte att ångra dig! 
  • Förenkla. Se till att alla dina saker är packade inför flyttdagen. Ett tips är även att du märker kartongerna noggrant och att du ser till att exempelvis skriva KÖK på lådan där alla tallrikar och bestick ligger. Det förenklar för dig att packa upp allting i den nya bostaden. Se även till att packa lagom mycket. Det är bättre att gå flera gånger än att lyfta rejält tungt. Det är ingen slump att många får exempelvis ryggskott i samband med att de flyttar.