Kategorier
Tandhälsa

Hitta en tandläkare i Sundbyberg

Är ni nyinflyttade i Sundbyberg eller Solna och letar efter en ny tandläkare? Det finns många fördelar med att välja en tandläkare i samma område som man bor, arbetar eller går i skolan.

Det underlättar att ha nära till tandläkaren eftersom det blir enklare att hinna med tandläkarbesöken till eller från jobbet eller skolan. Man tenderar inte heller att skjuta upp dem lika lätt när det är enklare att ta sig dit och man slipper lång och bökig resväg.

I Sundbyberg finns det både vanlig folktandvård och privata tandvårdskliniker som erbjuder allmäntandvård. Väljer man att gå till en privatklinik kan det vara bra att först kontrollera att de är anslutna till försäkringskassan, så att man kan ta del av högkostnadsskyddet eller tandvårdsförsäkringen.

Hur mycket kostar det att gå till tandläkaren?

Letar man efter en tandvård i Sundbyberg kan det vara bra att först kolla in de olika klinikernas hemsidor för att se vilken typ av tandvård de erbjuder. Speciellt om man är i behov av någon typ av specialistbehandling som implantat, tandreglering, tandblekning etc.

Eftersom prissättningen på tandvård är fri, kan kostnaderna på olika typer av behandlingar variera en hel del. Även priser brukar man kunna hitta på tandvårdsklinikernas hemsidor. Men det kan vara bra att känna till att en tandläkare är skyldig att tala om vad en behandling ungefär kommer att kosta innan den påbörjas. Man ska också ha möjlighet att avvakta behandlingen så att man hinner tänka över kostnaden och även ta reda på vad andra tandläkare tar för en likvärdig behandling.