Kategorier
Botox

Jämnare hy med botox

Har du börjat få oönskade rynkor? Huden förändras hela tiden, oftast kommer de ju äldre man blir. Det finns ingen magisk siffra för när de börjar komma och inte. Istället finns det botox.

Botox har många användningsområden. Oftast används det på olika ställen i ansiktet. Det kan vara så att man exempelvis vill få större läppar, men även då man vill släta ut rynkor. Botox används aktivt idag av både yngre och äldre. Det man injicerar är ett ofarligt ämne i så små mängder. För att få lov att göra botox injicering behöver man dock ha en utbildning. Det krävs att man antingen är läkare, tandläkare och sjuksköterskor för att få ge det, eftersom botox räknas som ett läkemedel. Innan man bestämmer eller gör något har man alltid en konsultation med den som ska genomföra behandlingen. Då går ni igenom några frågor gällande din hälsa, allergier, vilket resultat du vill ha etc.

Så fungerar det

Man injicerar botox med hjälp av en liten nål. Denna sticker man in i huden och sprutar in botoxen. Botoxen sprider sig sedan bara cirka fem millimeter. Detta innebär att man kan behöva göra flera olika stick. Sticken kan svida till lite för en del, men det finns även de som inte alls känner av det. Botox funkar på det viset att det blockerar nervimpulser i musklerna som injicerats. Detta gör att sammandragningarna minskas på det stället. En botox injicering håller i cirka tre till sex månader, och efter det behöver man fylla på det igen. Läs mer om botox på denna webbsida: botoxgöteborg.nu